Cuvinte cheie de căutare

Radiografia prostatitei, Totul despre ecografia prostatica transrectala

Conținutul

  radiografia prostatitei

  Tipuri de ecografie de prostata De ce trebuie investigata ecografic prostata? Controlul urologic este indicat tuturor barbatilor cu varsta peste 40 - 45 ani, dar si celor sub aceasta varsta in cazul in care exista simptome sau tulburari specifice, urinare sau de dinamica sexuala.

  radiografia prostatitei

  Controlul urologic complet presupune pe langa examenul clinic si o metoda imagistica ecografia care radiografia prostatitei vizualiza structurile anatomice in detaliu si poate oferi informatii amanuntite despre acestea.

  Patologia prostatica poate fi intalnita la orice varsta, fie ca vorbim de afectiuni inflamatorii-infectioase, fie ca vorbim de patologie tumorala benigna sau maligna.

  radiografia prostatitei

  In orice situatie, diagnosticul si tratamentul corect al acestor afectiuni depinde, in mare parte, de investigatia corecta a prostatei, deoarece este un organ mai greu accesibil si mai dificil de examinat direct. Tipuri de ecografie de prostata In cazul prostatei, investigatia cea mai adecvata si simpla este ecografia.

  Ea se poate face transabdominal sau transrectal.

  radiografia prostatitei

  Vizualizarea prostatei se face cel mai bine si mai simplu, ecografic, prin ecografie abdominala, cu vezica urinara plina dar nu excesiv de plina. Ecografia transrectala aduce senzorul ecografic foarte aproape de prostata, introdus prin anus, si pap psa se pot vizualiza veziculele seminale, leziuni mai discrete ale prostatei, neregularitati ale marginilor prostatei.

  Ecografia prostatica transrectala este un tip special de ecografie care presupune plasarea sondei ecografice foarte aproape de prostata. Este net superioara ecografiei abdominale clasice deoarece poate vizualiza cu radiografia prostatitei mare acuratete toate structurile anatomice din zona, inclusiv leziuni mai mici sau modificari minime care nu se pot evalua altfel.

  Investigatiile imagistice superioare de tip RMN sau CT nu se fac de rutina in patologia prostatei, fiind adresate aproape exclusiv cancerului de prostata sau monitorizarii tratamentului acestuia.

  radiografia prostatitei